انواع مختلفی از سنگ ها در بازار موجود می باشند که هرکدام خواص و کاربردهای متفاوتی را دارا هستند. پیش از خرید هر کدام از آن ها باید با ویژگی ها و مکانی که مورد استفاده قرار می گیرند آشنا باشیم تا در نهایت بهترین خرید ممکن را تجربه کنیم. در این مقاله قصد داریم به بررسی پرسشی بپردازیم که ممکن است ذهن خیلی از اشخاص را به خود مشغول ساخته باشد و آن چیزی نیست جز این که سنگ ورقه ای چیست و چه کاربردی دارد. در پاسخ به سنگ ورقه ای چیست و چه کاربردی دارد باید گفت سنگ ورقه ای که با نام سنگ لاشه یا سنگ اسلیت نیز شناخته می شود از انواع سنگ معدنی می باشد که در ساختمان سازی کاربرد های زیادی دارد. این سنگ ها استحکام بالایی دارند و اغلب برای ساخت سنگ فرش یا دیوار های ویلایی مورد استفاده قرار می گیرند. البته پاسخ سنگ ورقه ای چیست گسترده تر و وسیع تر است و مزایای زیادی را شامل می شود. در ادامه این مقاله به مبحث سنگ ورقه ای چیست و چه کاربردی دارد مفصلا می پردازیم. سنگ های ورقه ای به سنگ هایی گفته می شود که در طبیعت به صورت ورقه ای یافت می شوند. این سنگ ها ویژگی های منحصر به فردی دارند که آن ها را برای کاربری های مختلف مناسب ساخته است. برخی از مهم ترین ویژگی های سنگ های ورقه ای را می توان چنین عنوان کرد. قطر کم، استحکام بالا، مقاومت در برابر سرما و گرما، مقاوم نسبت به طوفان و عوامل فرسایشی دیگر چون باد و باران، تنوع رنگی بالا، قیمت کم، کیفیت بالا و چسبندگی بالا. پاسخ سنگ ورقه ای چیست و چه کاربردی دارد شامل انواع سنگ ورقه ای نیز می شود. سنگ های ورقه ای انواع متفاوتی دارند که هر یک از آن ها برای کاربری های مختلف می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. برخی از رایج ترین انواع سنگ ورقه ای عبارتند از سنگ ورقه ای میگون، سنگ ورقه ای قرمز و سنگ ورقه ای مالون. سنگ ورقه ای مشکی میگون یکی از انواع مقاوم سنگ ورقه ای است که در ساخت ساختمان، سنگ فرش و شهرسازی کاربردهای فراوانی دارد و این سنگ علاوه بر مقاومت بالا از زیبایی چشمگیری نیز برخوردار است.
یکی از انواع پرطرفدار سنگ ورقه ای نوع قرمز آن است که به دلیل رنگ زیبا بیشتر از دیگر انواع سنگ های ورقه ای مورد استقبال قرار می گیرد. این سنگ ها مقاومت زیادی دارند و اگر در مورد آن ها این پرسش مطرح گردد که سنگ ورقه ای چیست و چه کاربردی دارد می توان پاسخ داد که از آن ها برای دیوار چینی، ساخت پله و سنگ فرش ها در بناهای مختلف استفاده می شود. از دیگر انواع سنگ ورقه ای که از محبوبیت زیادی برخوردار است می توان به سنگ ورقه ای مالون اشاره کرد. این سنگ ها در ابعاد بزرگ استخراج شده و اغلب برای فضاهایی که به صورت قائم هستند مانند دیوارها یا نمای ویلا مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه مقاله سنگ ورقه ای چیست و چه کاربردی دارد می خواهیم کاربردهای مختلف این محصول را مورد بررسی قرار دهیم. سنگ های ورقه ای با توجه به ساختار و رنگ خود می توانند کاربرد های زیادی در ساختمان سازی داشته باشند. قیمت مناسب این سنگ ها نیز کاربرد آن در ساختمان سازی را افزایش داده است. برخی از مهم ترین کاربردهای سنگ ای ورقه ای شامل ساخت آبنما، طراحی دکوراسیون، ساخت سنگ کف، ساخت پیاده رو، ساخت سنگ فرش پارک ها، ساخت ویلا و مجتمع های مسکونی، اجرای نمای ویلا و ساختمان ها، ساخت دیوار و دیوار پوش، ساخت آبشار مصنوعی، ساخت و طراحی ساحل رودخانه ها یا دریاها، ساخت پله، ساخت شومینه و باربیکیو، جدول و نهرهای انتقال آب، پوشش کانال ها و جوی ها، ساخت تندیس و کتیبه، پوشش سطوح مختلف و کاربرد در صنایع شیشه سازی، الکترونیکی، زیر سازی در راه آهن و ساخت جاده و آسفالت می باشد. استفاده از سنگ های ورقه ای در ساخت بناها و یا به عنوان پوشش در بخش های مختلف یک ساختمان مزایای زیادی خواهد داشت. همانطور که پیش تر در پاسخ به سنگ ورقه ای چیست و چه کاربردی دارد گفته شد، سنگ های ورقه ای به صورت طبیعی و ورقه ورقه در دل طبیعت و کوه ها ایجاد شده و از همین رو مقاومت زیادی نسبت به شرایط آب و هوایی مختلف چون سرما یا گرمای شدید از خود نشان می دهند. علاوه بر آن این سنگ ها به فرآوری نیازی ندارند و قیمت تمام شده ی آن نسبت به دیگر سنگ های ساختمانی به مراتب کمتر خواهد بود.
سادگی، زیبایی، قیمت کم، طول عمر و دوام بالا همگی از مزایایی هستند که باعث شده اند این سنگ ها کاربرد های فراوانی در ساختمان سازی داشته باشند. علاوه بر پاسخ به این پرسش که سنگ ورقه ای چیست و چه کاربردی دارد در ادامه به این سوال که اجرای سنگ ورقه ای چگونه است نیز می پردازیم. به طور کلی اجرا و نصب سنگ به دو روش تر و خشکه چینی انجام می شود. در روش اول که متداول ترین روش برای نصب و اجرای سنگ است، سطح سنگ و محل نصب سنگ را با ملات و دوغاب به خوبی پوشانده و سپس سنگ را در محل دلخواه قرار می دهند تا محکم بچسبد. در این روش در صورتی که سنگ سطح چسبندگی کافی نداشته باشد از اسکوپ سنگ استفاده می شود. در روش خشکه چینی که اغلب برای نمای دیوارها مورد استفاده قرار می گیرد، سطح مورد نظر شاسی کشی شده و با نصب گیره های پین دار در پشت سنگ، سنگ به صورت کشویی وارد شاسی می شود. سنگ ورقه ای اغلب دستخوش تغییر یا فرآوری نمی شود و از همین رو قیمت نسبتا پایینی دارد. البته با توجه به محل استخراج سنگ ها، کیفیت سنگ ها و در نتیجه قیمت آن ها نیز متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال قیمت سنگ لاشه ورقه ای تهران با قیمت سنگ ورقه ای دماوند ممکن است کاملا متفاوت باشد. چرا که کیفیت این دو نوع سنگ ورقه ای متفاوت است. سنگ ورقه ای برش خورده نیز به دلیل تغییراتی که روی آن انجام می شود نسبت به سنگ ورقه ای ساده ممکن است قیمت بیشتری داشته باشد. سنگ ورقه ای به صورت تنی به فروش می رسد و قیمت هر تن سنگ ورقه ای بسته به نوع آن ممکن است از پنج میلیون تومان تا سی میلیون تومان نوسان داشته باشد. برای اطلاع از لیست قیمت روز سنگ ورقه ای می توانید با مشاورین و کارشناسان سنگ کویرات در تماس باشید. در این نوشتار تلاش نمودیم تمامی ابعاد این پرسش که سنگ ورقه ای چیست و چه کاربردی دارد را تحت پوشش قرار دهیم. با این حال همانگونه که انسان جایز الخطاست ممکن است مواردی را از قلم انداخته باشیم. بنابراین ما را از نظرات ارزشمندتان بهره مند سازید و اگر نکته ای به ذهنتان آمد آن را با مجموعه سنگ کویرات در میان بگذارید.